Grenseoverskridende utviklingsplaner (illustrert med et bilde av dansende hender i høyt gress)

Grenseoverskridende utviklingsplaner

Utviklingen i grenseområdet hindres ofte fordi det ligger perifert og langt fra landets og fylkets sentrum. Grenseregionens rike natur- og kulturressurser og kommunenes og regionens strategier kan få større betydning og gjennomslag når utviklingen samordnes på tvers av grensen. Det finnes i dag få om ingen grenseoverskridende utviklingsplaner.

Mål, Grenseoverskridende utviklingsplaner

Grensekomiteens mål innen 2025 er å utvikle og teste et konsept for utarbeiding av grenseoverskridende kommunale utviklingsplaner, samt å starte opp arbeidet med tre nye grenseregionale utviklingsplaner.

Aktiviteter, grenseoverskridende utviklingsplaner

Parkforum

Et forum for å utvikle nasjonalparker samt natur- og kulturparker på tvers av grensa er etablert. I tillegg til Grensekomiteen består Parkforumet av Nasjonalparkene Fulufjellet på norsk og svensk side, Finnskogen Natur- og kulturpark og Norske Parker. Parkforumet har som mål å arrangere årlige fagkonferanser og initiere felles utviklingsprosjekt.

Forvalterforum

Forvalterne av nasjonalparker og verneområder i Värmland, Dalarna, Härjedalen og Innlandet har etablert et forum der forvaltningsspørsmål diskuteres.

Del dette

Les også

Byggnad i färgglada fält, himmel.

Bostadskonferens 29 november 2023

Tillgång till attraktiva bostäder till rimliga priser är en förutsättning för att kunna attrahera arbetskraft till gränsregionen. Gränskommittén Innlandet Dalarna startar nu upp ett arbete för att öka tillgång till bostäder i gränsregionen.

Les mer
Arbeidsområde

Kontakt oss

Grensekomiteen Innlandet-Dalarna engasjerer seg i å vitalisere lokale samfunn ved å gi støtte til tiltak og initiativer som fokuserer på bærekraftig utvikling, kompetanseheving, grenseoverskridende planlegging og regionens tiltrekningskraft.

Les mer

Få de senaste nyheterna!

Få med deg siste nytt!