Livskraftige lokalsamfunn i grenseområdet

I likhet med det øvrige Norden øker andelen eldre i grenseområdene. Dels fordi vi lever lengre, dels fordi unge flytter til større tettsteder og byer, men også fordi det fødes stadig færre barn. Spesielt for grenseområdet er den ekspansive veksten som har vært innen turistnæringen, de naturmessige kvalitetene og den store etterspørselen etter arbeidskraft.

For å få flere unge til å bli boende eller flytte til området bør natur- og kulturressursene i grenseområdet i større grad nyttes i omdømmebygging. Tettsteder må utvikles og tilgangen på tjenester og service må bedres, slik at området framstår attraktivt for den yngre generasjon.

Grensekomiteen vil bistå kommuner og regioner slik at de bedre kan utvikle sine lokalsamfunn og skape tilbud som får flere yngre til å bli boende eller bosette seg i grenseområdet.

Målet er å sette i gang minst fem stedsutviklingsprosjekt innen 2027, og sammen med andre aktører bidra til at andelen yngre i grenseområdet er større i 2027 enn i 2022.

Aktiviteter, livskraftige lokalsamfunn i grenseområdet

Aktiviteter er under planlegging.

Del dette

Les også

Byggnad i färgglada fält, himmel.

Bostadskonferens 29 november 2023

Tillgång till attraktiva bostäder till rimliga priser är en förutsättning för att kunna attrahera arbetskraft till gränsregionen. Gränskommittén Innlandet Dalarna startar nu upp ett arbete för att öka tillgång till bostäder i gränsregionen.

Les mer
Arbeidsområde

Kontakt oss

Grensekomiteen Innlandet-Dalarna engasjerer seg i å vitalisere lokale samfunn ved å gi støtte til tiltak og initiativer som fokuserer på bærekraftig utvikling, kompetanseheving, grenseoverskridende planlegging og regionens tiltrekningskraft.

Les mer

Få de senaste nyheterna!

Få med deg siste nytt!