Les mer om grønn omstilling (illustrert med bilde av hengebjørk)

Grønn omstilling

Å klima tilpasse produksjon og redusere utslipp av CO2 er en forutsetning for fortsatt liv på jorda. Å ligge i teten på dette arbeidet er en konkurransefordel for bedrifter og gjør kommunene mer attraktive å bo og virke i. Grensekomiteen vil bidra til å utvikle bioøkonomien, øke produksjonen av fornybar energi og omstilling til fossilfrie transporter.

Vårt mål er å øke næringslivets konkurransekraft gjennom å skape innsikt og forståelse for behovet og mulighetene som ligger i grønn omstilling hos bedrifter, kommuner og myndigheter. Grensekomiteen skal innen 2025 har startet minst tre prosjekt innen grønn omstilling.

Aktiviteter, grønn omstilling

SITE Mobility

Våren og høsten 2022 ble det gjennomført et forprosjekt i SITE-området (Sälen- Idre- Trysil og Engerdal). Målet med forprosjektet var å skape engasjement og forpliktende samarbeid mellom offentlige og private aktører for å jobbe grenseoverskridende med lokale og regionale mobilitetsløsninger som bidrar til redusert klimautslipp fra transport, og som gir bedre og mer sømløs mobilitet for gjester og besøkende så vel som ansatte og lokalbefolkning. Arbeidet resulterte i et 3-årig grenseoverskridende prosjekt finansiert med midler fra kommunene, fylkene og IR. Grensekomiteen bidro med arbeidstid og midler i forprosjektet og vil følge prosjektet videre.

Kunnskapsoversikt bioøkonomistrategier

Det er utarbeidet en oversikt over regionale, nasjonale og europeiske bioøkonomistrategier, og viktige regionale aktører.
Bioekonomistrategier, kunskapsöversikt 2021, pdf

Kompetansetilgang bioøkonomi: Nordregios rapport 2022/23

I Nordregios rapport 2022/23 beskrives situasjonen og utfordringene for bioøkonomisektoren. Rapportens konklusjoner vil ligge til grunn for Grensekomiteens innsats for å støtte aktørene i området.

Del dette

Les også

Byggnad i färgglada fält, himmel.

Bostadskonferens 29 november 2023

Tillgång till attraktiva bostäder till rimliga priser är en förutsättning för att kunna attrahera arbetskraft till gränsregionen. Gränskommittén Innlandet Dalarna startar nu upp ett arbete för att öka tillgång till bostäder i gränsregionen.

Les mer
Arbeidsområde

Kontakt oss

Grensekomiteen Innlandet-Dalarna engasjerer seg i å vitalisere lokale samfunn ved å gi støtte til tiltak og initiativer som fokuserer på bærekraftig utvikling, kompetanseheving, grenseoverskridende planlegging og regionens tiltrekningskraft.

Les mer

Få de senaste nyheterna!

Få med deg siste nytt!