Studietur til Bodø og Lofoten

Destinasjonsselskap, parkforvaltere, grensekommuner og Grensekomiteens administrative ledergruppe besøker Lofoten for å lære seg mer om besøksforvaltning og hvordan vi sammen kan utvikle våre lokalsamfunn.

Destinasjonsselskap, parkforvaltere, grensekommuner og Grensekomiteens administrative ledergruppe besøkte Lofoten for å lære seg mer om besøksforvaltning og hvordan vi sammen kan utvikle våre lokalsamfunn.

Nordland fylkeskommune har jobbet målrettet med besøksforvaltning i flere år gjennom prosjektet «Besøksforvaltning i Nordland».  Grensekomiteen har i ulike sammenhenger diskutert grenseoverskridende besøksforvaltning og vært på jakt etter gode eksempler på helhetlig lokalsamfunnsutvikling. Det har vi funnet i Nordland.

For å sikre en bærekraftig utvikling av lokalsamfunn og reisemål er det viktig å styrke besøksforvaltningen. Dette har tradisjonelt hatt et naturforvaltningsperspektiv.  Nytt nå er at nærings- og samfunnsperspektiv i økende grad kobles til besøksforvaltning. Programmet for studieturen var lagt opp slik at vi først møtte representanter fra Nordland fylkeskommune som gav oss en innføring i prosjektet, i arbeidsmetoder og resultater så langt. Deretter reiste vi videre til Lofoten der vi møtte sentrale personer fra kommuner, næringsliv, parkforvaltning og lokale grendelag.

Studieresa til Bodø og Lofoten 27.09- 29.09.2023

Del dette

Les også

Byggnad i färgglada fält, himmel.

Bostadskonferens 29 november 2023

Tillgång till attraktiva bostäder till rimliga priser är en förutsättning för att kunna attrahera arbetskraft till gränsregionen. Gränskommittén Innlandet Dalarna startar nu upp ett arbete för att öka tillgång till bostäder i gränsregionen.

Les mer
Arbeidsområde

Kontakt oss

Grensekomiteen Innlandet-Dalarna engasjerer seg i å vitalisere lokale samfunn ved å gi støtte til tiltak og initiativer som fokuserer på bærekraftig utvikling, kompetanseheving, grenseoverskridende planlegging og regionens tiltrekningskraft.

Les mer

Få de senaste nyheterna!

Få med deg siste nytt!